Dünden Bugüne Aksu Lezzeti
Sektördeki faaliyetlerine 1976 yılında 50 metrekarelik bir alanda akide şekeri üretimiyle başlayan işletmemiz hedeflerine ulaşmak için her zaman kalite ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmuştur.
Yarım Asırlık Tatlar
1980 li yıllara gelindiğinde Türkiye'de Bonbon Şeker yabancı markalar altında market raflarında yerini alırken yerli üretici olarak Aksu Gıda Bonbon Şeker üretiminin Lokomotifi olmuştur. 1990 lı yıllarda üretimine şekerlemeler dışında helva, reçel, pekmez, tahin gibi ürünlerinidede katan firmamız sektördeki liderlik ipini bırakmadan 2000 li yıllara gelmiştir. Bu yıllarda Granül şeker üretimine de başlayan firmamız 2005 yılında büyük bir yatırım yaparak teknolojinin bonbon şeker üretiminde koymuş olduğu son nokta Damlama Bonbon üretim hattını bünyesine katarak sektördeki ilk 3 firmanın arasında yer almıştır. 2006 yılında yatırımlarına devam eden firmamız Dolgulu Yumuşak Şeker üretiminde Türkiye de bir ilk yaparak bonbon şekerin yanına yine teknolojide son nokta olan Kapalı devre sistemi bünyesine katarak sektörde liderliği ele almıştır. Bugün ISO 22000 kalite yönetimi sertifikası altında üretimine son hızla devam ediyor.
Paylaştıkça Çoğalan Tatlar
2008 yılında firmamız sektördeki liderliğini perçinlemek için çikolata ve sütlü kokolin üretime başlamıştır. Bugün 5.000 metrekare kapalı alanda üretim yapan firmamız 81 ilde bayilikler ve 35 ülkeye ulaşan ihracat hacmi ile ülke ekonomisine katkıda bulunuyor aynı zamanda büyük bir istihdam hacmi sağlıyor. Aksu Gıda bugün paylaştıkça çoğalan tatlar sunarken dünyadaki bütün insanlara ağzını aksu markasıyla tatlandırmak için her geçen gün çalışmalarına hız veriyor.